Apie mus

Dain'S yra aukščiausios kokybės produktai pagaminti su meile.

Esame šeimos įmonė įsikūrusi Klovainių mstl., Pakruojo r. 2017 metais pradėjome nuo aviečių 1 ha pasodinimo. Po truputį kiekvienais metais plečiame auginamų kultūrų plotus. Dabar iš viso auginame apie 1.7 ha aviečių. Auginamos rudeninės (remontantinės) avietės ir vasarinės avietės. Pagrindinė veislė yra visiems gerai žinoma Polka. Tačiau šalia to jau keli metai bandome naują Itališką veislę Enrosadyra. Pakolkas šita veislė nenuvylė ir planuojame jos plotus plėsti. Tai yra desertinė uoga, skirta žviežiam vartojimui, o ne perdirbimui. Jos uogos didelės, gražios šviesios raudonos spalvos.

Didelė dalis mūsų užaugintų uogų per tarpininkus iškeliauja į Estijos, Latvijos turgūs. Todėl ir jų kokybė turi būti nepriekaištinga. Vien Pakruojo rajonas kiek mūsų ūkis užaugina uogų nepajiegia tiek suvalgyti. Taip kilo įdėja šalia namų rekonstruoti seną apleistą ūkinį pastatą ir pradėti perdirbimo veiklą. 2021 metų pabaigoje jau pasiūlėme džiovintų šaltyje vaisių ir uogų rinkinius, aviečių mėgėjams Smaližiaus rinkinius.

Uogų, vaisių, daržovių liofilizavimo technologija (tai – džiovinimas šaltyje). Iš pradžių produktai yra užšaldomi kameroje, kurioje sukuriamas vakuumas. Tada dideliame šaltyje iki -80 °C, maistas yra džiovinamas. Šio proceso metu vanduo, esantis uogose ar vaisiuose, iš kieto kūno pereina į garų stadiją, aplenkdamas skystą fazę. Liofilizuojant pašalinamas vanduo, kuris buvo užšalęs. Tokiu būdu iš produktų yra pašalinamas tik vanduo, o visos maistingos medžiagos ir vitaminai išlieka. Kai išgarinamas vanduo lieka tik apie 10 proc. buvusio produkto svorio. Vadinasi įdėjus 1 kg. aviečių, po liofilizacijos jų lieka tik apie 100 gr. 

Sustainability

Our thoughts about the planet impact everything we do, from the clay we use to the packaging we provide. Find out how we stay responsible.